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italians talking about food

So, for lunch we had polenta, and for me it was just. perfect.

Which means that @Diego Roversi , who is from the south (i.e. Milan :D ) claimed it was the right consistency to build walls of.

But that has led to the idea of building a house of freselle kept together with val d'Intelvi (or Valtellina, or just any mountain area in the north-west of Lombardy, really)-style polenta, which I have to admit could actually work :D

in reply to Elena ``of Valhalla''

cibo, dispute (inter-)regionali

Per pranzo c'era polenta, e per i miei standard è venuta perfetta.

Il che significa che @Diego Roversi , che è del sud (ovvero del Mlanese :D ) ha commentato che era della consistenza giusta per tirar su muri.

Però il discorso è proseguito proponendo una casa costruita di freselle tenute assieme con la polenta come si fa su nelle valli, e devo ammettere che la cosa potrebbe pure funzionare :D

in reply to Elena ``of Valhalla''

cibo, dispute (inter-)regionali
Cos'è, la versione insubre di Hansel e Gretel? 😋
in reply to 5Ub-Z3r0

cibo, dispute (inter-)regionali

@5Ub-Z3r0 @Diego Roversi fondamentalmente

anche se le freselle non son per niente insubri :D

Unknown parent

Elena ``of Valhalla''

@Fabio potrei usarla al posto della casa di marzapane per attirare bambini (e non solo) da mettere al forno però :D

però poi probabilmente la dieta non mi permette di mangiare umani al forno. damn.

Unknown parent

Elena ``of Valhalla''
@Fabio qui se vuoi è avanzata della polenta che verrà riscaldata domani in qualche modo, comunque :D
in reply to Elena ``of Valhalla''

italians talking about food
You shall explain that you live at less that 100km from Milan so people from other countries will wonder how much diversity there is here. They nevertheless won't understand … 😜
@diegor
in reply to Paolo Redaelli

italians talking about food and their close neighbors

@Paolo Redaelli @Diego Roversi yeah, more like 50 km than 100 km, and on a very clear day from the mountains that border val d'Intelvi from the south you can sort of see the reflection of the sun on the statue of the Virgin Mary on top of the Duomo of Milan (or at least that's what old people from the area claim) :D

But a) their polenta is soft and yellow, made of cornmeal, OUR polenta is firm and has grey specks as it's made from cornmeal *and* buckwheat b) as somebody born in Como I still hold a grudge with them because they destroyed our city walls in the middle ages (multiple times), and that's a pretty reasonable reason and time to hold a grudge, right?

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